Tekstikoko:  A  A
KOTKAN VALOKUVAKESKUS

Yhdistyksen tarkoitus on valokuvataiteen ja visuaalisen kulttuurin edistäminen toiminta-alueellaan. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys harjoittaa alaansa liittyvää näyttely-, tiedotus-, julkaisu- ja koulutustoimintaa sekä ylläpitää alueellista valokuvakeskusta.

Kotkan Valokuvakeskus ry on perustettu vuonna 2005. Valokuvakeskus sijaitsee Kotkan keskustassa osoitteessa: Vuorelankulma 2, 48100 Kotka.

Arkkitehti Kaarle Könösen suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1927. Kotkan Valokuvakeskus on pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurin valokuvakeskus (noin 160 neliömetriä ).

Valokuvakeskus on ammatti- ja harrastekuvaajien, kuvataiteilijoiden ja multimedia-ammattilaisten yhteenliittymä. Valokuvakeskuksen toiminnan yleisenä visiona on valokuvataiteen aseman kehittäminen ja vahvistaminen.

Ydinkysymyksenä on valokuvataiteen määrittely nykyhetkessä, tässä ajassa, sen kaikkein sisimmän ja rajojen tutkiminen jatkuvasti muuttuvassa maailmassamme.

Valokuvakeskus on ensisijaisesti valokuvaajien, mutta myös muiden visuaalisten taiteiden ammattilaisten ja harrastekuvaajien omin ehdoin toimiva foorumi keskustelussa valokuvauksesta yleisön, viranomaisten, median, taideinstituution, kriitikoiden ja toisten taiteilijoiden kanssa.

Kotkan Valokuvakeskus
Vuorelankulma 2
48100 Kotka

Aukioloajat:

Avoinna ti-pe 12-18 sekä la-su 12-16.
Maanantaisin suljettu.